top of page

Хор из Салфелдена посетио Женеву

Хор из Салфелдена посетио Женеву

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског Г. Андреја, хор из парохије Сабора српских Светитеља из Салфелдена из Аустрије је заједно са својим свештеником о. Драганом посетио 04. и 05. фебруара парохију Светог Апостола Андреја Првозваног у Женеви.
Током дводневне посете, гости из Аустрије су имали прилике да се упознају са нашом заједницом на простору романске Швајцарске као и са културним наслеђем ове земље. У суботу 04. фебруара су чланови хора женевске парохије предвођени надлежним парохом о. Александром повели  драге госте из Аустрије у обилазак знаменитости града. Током заједничке шетње и обиласка града, хор из Салфелдена је могао боље да упозна домаћине односно хор из Женеве.
Сутрадан, у недељу 05. фебруара, Светом литургијом у Шансију је началствовао о. Драган Будак уз саслужење надлежног пароха о. Александра Ресимића. Том приликом је благољепију и лепоти богослужења допринео хор из Салфелдена који се представио верницима из Женеве на најлепши могући начин. У току литургије се верницима обратио о. Драган, који је у надахнутој беседи упоредио савременог човека са личностима из данашњег Јеванђеља. На крају се захвалио на гостопримству и позвао домаћине из Женеве да узврате посету парохији у Салфелдену. На крају литургије, надлежни парох о. Александар се захвалио гостима из Аустрије на посети а дружење је настављено уз послужење у парохијској сали, након чега су уследила обећања о узајамној посети хора из Женеве и неким будућим поновним сусретима.

bottom of page