top of page

Слава Цркве у Женеви

Слава Цркве у Женеви

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Г. Андреј посетио је, поводом прославе храмовне славе светог апостола Андреја Првозваног, парохију у Женеви. Обележавање празника отпочело је у суботу, 09. децембра 2017. године, вечерњим богослужењем, које су служили надлежни парох, јереј Александар Ресимић и ђакон швајцарског намеснштва Иван Толић. Након службе, Епископ је присутнима честитао навечерје славе и одржао кратку катихетску поуку, којом је поучио верне о значају и житију светог апостола Андреја Првозваног.

Вече је завршено концертом класичне музике, који су приредили професорка клавира госпођа Нина Софронски из Лозане и професор кларинета господин Милутин Павловић.

Наредног дана, Владика Андреј је началствовао евхаристијским Сабрањем, током кога су саслуживали отац Александар и ђакон Иван. Благољепију је допринео новоосновани парохијски хор, којим је дириговала госпођа Нина Софронски.

Богослужењу, поводом обележавања храмовне славе, присуствовали су бројни гости, међу којима и Амбасадор Републике Србије при мисији Уједињених Нација у Женеви г. Владислав Младеновић и представник Републике Српске при Уједињеним Нацијама. На крају Свете Литургије и беседе Његовог Преосвештенства о важности сабрања и заједнице, пререзан је славски колач, а Епископ је нарочито захвалио и честитао славу овогодишњим кумовима Слободану, Новки и Владану Трифуновићу из Женеве на њиховом труду и љубави. По завршетку службе, одржан је кратак концерт српско-швајцарског дечјег хора, након чега је уприличено послужење за све присутне.

bottom of page