top of page

Свечаност поводом додела диплома у Шамбезију

Свечаност поводом додела диплома у Шамбезију

У суботу, 15. октобра 2016. године, у Православном центру у Шамбезију надомак Женеве, након одбране рада генерацији школске 2015./2016. године уручене су дипломе за успешно завршене мастер студије.

Истовремено свим присутнима на овој свечаности су представљени и нови студенти који ће похађати ову високошколску установу наредних година.
Додели овогодишњих диплома су осим професора из Православног центра у Шамбезију, професора римокатоличког факултета у Фрибургу и професора протестантског факултета у Женеви, присуствовали и Архиепископ халкидонски Атанасије, Архиепископ телмесоса Јов , Митрополит швајцарски Јеремија, Епископ лампсаке Макариос, амбасадор Грчке у Швајцарској и многи други.

Обзиром да у овој установи бораве редовно и српски студенти, овој свечаности је присуствовао као гост и надлежни парох женевски пречасни јереј Александар Ресимић.

Српски студенти који су одбранили рад ове године и добили дипломе су господин Немања Костић (Епархија жичка) и господин Борис Секулић (Епархија западноамеричка) док су нови студенти ове године господин Остоја Дикић (Епархија бачка) и господин Марко Палежевић (Епархија сремска).

Након свечаности за све присутне је предвиђен пријем у свечаној сали.

bottom of page