top of page

Свечана додела диплома у Шамбезију

Свечана додела диплома у Шамбезију

У суботу 14. октобра 2017. године, у Православном центру у Шамбезију надомак Женеве, након одбране рада, генерацији школске 2016/17 године уручене су дипломе за успешно завршене мастер студије. На свечаности су представљени и нови студенти који ће наредних година похађати ову високошколску установу.

Овогодишњој додели диплома су, осим професора из православног центра у Шамбезију, професора римокатоличког факултета у Фрибургу и професора протестантског факултета у Женеви, присуствовали и Архиепископ Телмесоса Јов, Митрополит швајцарски Јеремија, Епископ лампсаке Макариос, амбасадор Грчке у Швајцарској и многи други.

С обзиром на то да у овој установи бораве редовно и српски студенти, свечаности је, као гост, присуствовао и надлежни парох женевски пречасни јереј Александар Ресимић. Српски студент који је одбранио рад ове године и добио диплому је господин Огњен Звекић (епархија бачка), док су нови студенти ове године господин Горан Ракочевић (епархија нишка) и господин Марко Палежевић (епархија сремска).

Након свечаности за све присутне је организован пријем у свечаној сали.

bottom of page