top of page

Свети Сава свечано прослављен у Женеви

Свети Сава свечано прослављен у Женеви

Свети Сава, први Архиепископ српски, прослављен је свечано и молитвено и ове године у Женеви. По већ устаљеном обичају, надлежни парох је у суботу увече посетио бал при Српском културном друштву које је и ове године организовало прославу у свечаној сали хотела Beau-Rivage, који се налази уз само женевско језеро. Славље је започело молитвом и резањем славског колача након чега је прота Александар у беседи пренео поздраве Епископа Андреја и истакао значај прослављања Светог Саве кроз свету Литургију.

Сутрадан, у недељу 26. јануара, Литургију је предводио надлежни парох протојереј Александар Ресимић док је за певницом одговарао хор из Женеве уз помоћ некадашњих студената Шамбезија г. Бориса Секулића и г. Немање Костића. Пред крај службе, пререзан је славски колач, а овогодишњи домаћин био је господин Зоран Кришан из Женеве са породицом. На крају свете Литургије, присутна деца су узела учешћа у рецитацијама и песмама у славу Светог Саве, уз несебичну помоћ гђе Калине Ковачевић из Женеве. Свој програм су извела и деца из српске допунске школе из Женеве, који је припремила учитељица Јелена Митровић, након чега су свој присутној деци од стране Црквене општине у Женеви подељени пакетићи.

Након првог дела програма, окупљени народ је прешао у двориште храма где је фолклорно друштво из Женеве извело сплет игара а дружење је настављено уз богато послужење у парохијској сали.

bottom of page