top of page

Прослављена парохијска слава у Женеви

Прослављена парохијска слава у Женеви

У недељу 15. децембра 2019. године, парохија у Женеви је прославила свог заштитника и молитвеног заступника Светог апостола Андреја Првозваног. Прослава је започела Литургијским сабрањем које је предводио надлежни Епископ аустријско-швајцарски Господин Андреј уз саслужење надлежног пароха о. Александра Ресимића из Женеве, протођакона швајцарског намесништва о. Ивана Толића и новорукоположеног ђакона из Сарганса о. Ненада Бркића. Епископу су чтецирали г. Милан Кострешевић из Берна и млади Стефан Гебрезиабихер из Женеве док је благољепију богослужења допринео млади и новоосновани хор ове парохије који је предводила гђа Нина Софронски.

У току литургије, након малог входа, Епископ Андреј је одликовао надлежног пароха о. Александра Ресимића достојанством протојереја, похваливши га за ревност и труд. У својој беседи, Епископ Андреј се осврнуо на позив упућен Апостолима Андреју и Петру, рекавши да је то у исто време и позив упућен свима нама, јер иако смо хришћани по васпитању, потребно је да постанемо и хришћани по убеђењу.
Поводом обележавања храмовне славе, богослужењу су присуствовали бројни гости међу којима и Амбасадор Републике Србије при мисији Уједињених Нација у Женеви г. Дејан Златановић и саветник при мисији Босне и Херцеговине у Женеви г. Игор Бабић.

Кум овогодишње славе био је г. Тодор Јовановић, предузетник из Женеве, који се са својом породицом потрудио да допринесе и улепша овогодишњу прославу Светог апостола Андреја Првозваног. Након послужења у парохијској сали, гости су прешли на славски ручак који је традиционално приређен у ресторану код Панте на Гранд Саконеу.

bottom of page