top of page

Прослава прве славе Кола српских сестара у Женеви, Недеља Светих жена Мироносица

Прослава прве славе Кола српских сестара у Женеви, Недеља Светих жена Мироносица

Са благословом Његовог Преосвештенства Господина Андреја, недавно је оснивано Коло српских сестара при нашој парохији Светог апостола Андреја Првозваног у Женеви. Најме, с ‘обзиром да наша заједница већ годинама духовно узраста, појавила се жеља и воља међу нашим сестрама, које редовно учествују на богослужењима да се још више ангажују у служби мисије наше Цркве, чиме се дошло до идеје оснивања Кола српских сестара. Ово удружење српских православних жена посебно ће се старати о практичним, али и хуманитарним питањима у нашој заједници са циљем да се живот наше Црквене општине и парохије додатно унапреди.

Наше сестре Кола српских сестара из Женеве су једногласно подржале предлог надлежног пароха, оца Ивана Толића, да се као слава Кола прославља трећа недеља по Васкрсу, Недеља Светих жена Мироносица.

Поводом прославе прве славе Кола српских сестара у Женеви, имали смо част и задовољство да угостимо наше сестре из Кола српских сестара из Сент Галена, које су предвођене својим парохијским свештеником, оцем Бранетом Сарићем, обишле наш храм у Шансију и град Женеву у суботу 18. маја. У радном доручку, који је организован љубављу и трудом наших сестара, расправљане су значајне теме рада и организације удружења Кола српских сестара у дијаспори.

Сутрадан, на сам дан славе, у току Св. Литургије освећена су славска знамења, а отац Иван је честитајући славу свим нашим парохијанкама и чланицама Кола српских сестара, у надахнутој беседи о значају жена у Православној Цркви, охрабрио и подржао будући заједнички рад на мисији наше Цркве и парохије у Женеви.

После службе, сви присутни су позвани на богато послужење које је организовало Коло српских сестара, а за наше најмлађе је, као по обичају, организован атеље, овога пута атеље конфекција цветних аранжмана.

bottom of page