top of page

Представљање књиге "Задужбине Косова" у Женеви

Представљање књиге "Задужбине Косова" у Женеви

У суботу, 27. маја 2017. године, парохију светог апостола Андреја Првозваног у Женеви посетили су Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски господин Теодосије, Епископ аустријско-швајцарски господин Андреј и архимандрит Иларион из манастира Драганац са Косова и Метохије. Циљ ове посете била је промоција новог издања књиге “Задужбине Косова”, коју је издала епархија рашко-призренска.

Након дочека архијереја, у храму у Шансију су отпевани тропари празника, чиме је отпочело представљање овог изузетног дела. Окупљеним верницима први се обратио владика Андреј, који је говорио о значају ове књиге која чува српску историју и идентитет. Потом се верницима обратио и Епископ Теодосије, који је објаснио како је настала књига, нагласивши притом да она не представља само збирку сведочанстава о нашим манастирима и црквама, већ својеврсну задужбину нашег културног и историјског блага.

Након представљања књиге уследила је плодна дискусија, a верници из Женеве изразили су жељу да их поново посете овако драги гости и пренесу им благослове српских светиња Косова и Метохије.

bottom of page