top of page

Посета Епископа Андреја Светском савету цркава и Православном центру у Шамбезију

Посета Епископа Андреја Светском савету цркава и Православном центру у Шамбезију

У петак 03. марта 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Андреј посетио је у пратњи женевског пароха јереа Александра Ресимића Светски савет цркава у Женеви.

Том приликом Епископ се састао са представницима Цариградске Патријаршије при Светском савету цркава у Женеви, Високопреосвећеним Архиепископом Г. Јовом и дугогодишњим службеником Светског савета цркава, угледним теологом господином Ђорђем Лемопулосом. У срдачном разговору, Епископ Андреј је разговарао са православним представницима између осталог о међуверском дијалогу при Светском савету цркава, о отетим православним блискоисточним епископима, савременим мученицима који су киднаповани на турској граници према Алепу у Сирији и о којима и даље нема трага. Нарочито су саговорници продискутовали питање унапређења мисије Српске парохије на просторима Женеве и околине.

Сутрадан, у суботу 04. марта 2017. године, Епископ Андреј је у пратњи надлежног пароха о. Александра Ресимића посетио и Православни центар у Шамбезију и поздравио председника Епископске конефернције у Швајцарској Високопреосвећеног митрополита Господина Јеремију и викара његовог Преосвећеног Епископа Макарија.

Након срдачног пријема Епископ је посетио гроб блаженопочившег Митрополита Дамаскина који се налази у православном центру Васељенске Патријаршије и одслужио мали помен. Помену је присуствовао и српски студент у Шамбезију господин Марко Палежевић.

bottom of page