top of page

ПАРОХИЈСКА СЛАВА СВ. АПОСТОЛА АНДРЕЈА ПРВОЗВАНОГ У ЖЕНЕВИ

ПАРОХИЈСКА СЛАВА СВ. АПОСТОЛА АНДРЕЈА ПРВОЗВАНОГ У ЖЕНЕВИ

Прослава славе парохије Св. Апостола Андреја Првозваног у Женеви, почела је у суботу 09. децембра Вечерњом службом, коју је поред надлежног пароха јереја Ивана Толића, својим присуством увеличао и протојереј Александар Ресимић, садашњи парох циришки, а дугогодишњи парох женевски. За певницом је појао парохијски хор којим је руководила г-ђа Нина Софронски.

Након Вечерње службе, поменути оци су пренели благослов, поздраве и честитке поводом парохијске славе надлежног архијереја Његовог Преосвештенства Г. Андреја, а затим је професор др. Андреј Јефтић одржао предавање на тему ,,Аутентичност хришћанског живота“.

У недељу, 10. децембра 2023. године, служена је Света Литургија на којој се причестио велики број парохијана. После Заамвоне молитве, освећени су славски симболи које су припремили кумови овогодишње славе, породица Чех из Женеве. Затим је прота Александар у надахнутој празничној беседи протумачио недељно Јеванђеље и подсетио женевске парохијане о значају и важности дела Св. Апостола Андреја мисији Цркве.

Сви присутни парохијани и гости позвани су на заједничку трпезу љубави у оближњу парохијску салу. Током славског ручка, припремљеног уз пуно труда и љубави наших парохијана, присутним званицама и гостима се обратио Његова екселенција г-дин Вујић Бојан, амбасадор у Дипломатској мисији БиХ при Уједињеним нацијама, позивајући представнике Црквене општине у Женеви на сарадњу и служење нашем народу.

Током славског ручка, за наше најмлађе чланове, организована је радионица ”Припрема божићне пшенице”, где су многа деца имала радост да се заједно друже и боље упознају са нашом традицијом.

bottom of page