top of page

Отворена врата у Женеви

Отворена врата у Женеви

У среду, 16. јануара, Управа парохије Светог апостола Андреја Првозваног из Женеве, организовала је духовно вече под називом “Отворена врата”, са циљем да се наша парохија представи свима који живе на овим просторима, а до сада нису имали прилику да упознају православље и српске обичаје. Велики број житеља града и околине, који су већином римокатолици или протестанти, одазвао се позиву и дошао са својим свештеницима и пасторима да упозна нашу заједницу.

Вече је отпочело кратким предавањем оца Александра Ресимића, надлежног свештеника, о Православљу уопште, након чега су уследила бројна питања присутних на ову тему. Након теоретског упознавања са Православљем, отац Александар је одслужио вечерње богослужење на француском језику.

После вечерње службе представљен је трио, који  је извео низ композиција изворне музике, завршавајући свој наступ са швајцарском полком, уз видно одушевљење присутних. Трио су сачињавали госпођица Нина Софронски, професор клавира из Лозане, господин Милутин Павловић, професор кларинета из Лозане и госпођица Невена Ракић, професор виолине из Лазаревца.

Након концерта, управа парохије је организовала и припремила у парохијској сали традиционална српска јела, уз која су гости провели остатак вечери у пријатном дружењу и разговору.

bottom of page