top of page

Основана нова Црквена Општина у Швајцарској

Основана нова Црквена Општина у Швајцарској

У суботу,10. октобра након Литургије у Шансију, одржана је оснивачка скупштина на којој је основана Црквена Општина у Женеви. Након Литургије коју је у присуству Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског Г. Андреја, протојереја о. Станка Марковића и протонамесника о. Богољуба Поповића служио нови парох женевски о. Александар Ресимић, скупштина је почела свој рад са циљем да оснује нову ЦО и изврши избор нових чланова одбора.

Рад скупштине почео је молитвом, након чега се Епископ обратио учесницима скупштине истичући историјски значај који ово сабрање има за читаву Цркву. У уводној речи протојереј Станко Марковић говорио о значају Статута ЦО спрам Швајцарске државе.

Пошто је усвојен дневни ред уследила је одлука о усвајању правила (Статута) за Црквене општине у Швајцарској. По препоруци Епископа, новоизабрани чланови положили су заклетву, како је и предвиђено Уставом Српске Православне Цркве. У наставку је уследио свечани ручак поводом овог значајног догађаја за Цркву у Швајцарској.

bottom of page