top of page

Недеља Православља у Женеви

Недеља Православља у Женеви

У прву недељу часног поста, када Црква Христова прославља и недељу Православља, парохија женевска и њени верници су имали част да их посети Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Г. Андреј.

У суботу увече 04. марта, у старом делу Женеве у старокатоличком храму Светог Германа, надлежни парох о. Александар Ресимић је началствовао вечерњим богослужењем док је певницу предводио лично Епископ Андреј, уз учешће јереја Богољуба Поповића, пароха из Лозане, ипођакона Ивана Толића и чланова хора.

Након вечерње службе је у парохијској сали организовано предавање о Светој Гори од стране учесника ходочашћа које је почетком месеца фебруара организовала женевска парохија. Циљ овог предавања је био да се поделе искуства оних који су посетили Свету Гору и манастир Хиландар, са онима који још нису били у прилици да посете ову велику српску светињу.

Сутрадан, у недељу у храму у Шансију крај Женеве, литургијским сабрањем је началствовао Епископ Андреј, уз саслужење женевског пароха о. Александра Ресимића док је за певницом одговарао мешовити хор ове младе заједнице. У својој беседи Епископ се осврнуо на смисао Православља, нарочито у овој недељи када прослављамо његову победу, тумачећи значај Православља у животу не само савременог човека већ и сваког појединца.

Након беседе, велики број верника а нарочито деце је приступио Светом причешћу, а на крају је за све присутне организовано традиционално послужење у парохијској сали.

bottom of page