top of page

Конференција Уједињених Нација поводом страдања хришћана на Блиском Истоку

Конференција Уједињених Нација поводом страдања хришћана на Блиском Истоку

Поводом светског самита о религији, миру и безбедности у Уједињеним Нацијама у Женеви, одржана је конференција поводом страдања  хришћана на Блиском Истоку од стране ИСИС-а и других терористичких организација.

У име српске заједнице и православне Цркве у Женеви, конференцији је присуствовао парох женевски о. Александар Ресимић у пратњи секретара Црквене Општине у Женеви г. Владимира Станковића који је уједно и један од координатора Светског самита Уједињених Нација о информативном друштву.

Циљ ове конференције је пре свега упознавање јавности са геноцидом који се тренутно врши над хришћанима на Блиском Истоку али и подсећање на не тако давна страдања хришћана у Турској, Јерменији, Кипру и Балкану.

На конференцији је истакнуто да је потребно јединство оријенталних хришћана како би се сва поменута страдања хришћана из угла међународног права посматрала као геноцид а не као појединачан злочин.

Након конференције приређен је банкет у свечаној сали УН-а како би се учесници самита боље упознали а у циљу даље сарадње и дијалога.

bottom of page