top of page

Епископ Андреј на званичним састанцима и пријемима у најмлађој парохији Швајцарске

Епископ Андреј на званичним састанцима и пријемима у најмлађој парохији Швајцарске

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Господин Андреј је у среду, 24. фебруара 2016. године, посетио господина Јорга Лемопулоса (Yorgo Lemopoulos – заменика генералног секретара Светског Савета Цркава) у пратњи пароха женевског о. Александра Ресимића.

У срдачном и топлом разговору Епископ Андреј и господин Лемопулос су конструктивно разговарали о унапређењу наше мисије на подручју Женеве и њене околине. Обзиром да се Његово Преосвештенство Епископ Андреј и господин Лемопулос познају дуги низ година, разговор је настављен у пријатељском расположењу.

Након ове посете, Епископ Андреј је поново у пратњи надлежног пароха посетио руску цркву и Архиепископа западноевропског Г. Михаила (Донскоф) из Московске патријаршије. Њихова Преосвештенства су говорили о везама и блиским односима наша два народа као и наше две сестринске Цркве.

У поподневним часовима Епископ Андреј је посетио свештеника Жана Деланоа (Jean Delanoy) представника Старокатоличке Цркве у Женеви, у њиховим просторијама које се налазе у старом граду. У срдачном разговору Епископ Андреј и господин Деланоа су говорили о прошлости која повезује наше две Цркве али и о унапређењу односа и сарадње у будућности између Епархије аустријско-швајцарске и Старокатоличке цркве. Након разговора господин Деланоа је показао Епископу Андреју библиотеку и Цркву која се такође налази у старом граду и која по предању потиче из петог века.

На крају своје радне посете Женеви, Епископ Андреј је присуствовао седници ЦО женевске. Епископ Андреј је изразио своје задовољство досадашњим радом ЦО али и потребу да се у наредном периоду унапреди деловање наше мисије у Женеви. Епископ Андреј је такође нагласио потребу још веће сарадње између пароха, Црквеног одбора и верника ове најмлађе парохије у Швајцарској.

bottom of page