top of page

Епископска конференција у Женеви

Епископска конференција у Женеви

У четвртак 10. новембра, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Г. Андреј, присуствовао је редовном годишњем састанку православних Епископа за Швајцарску који су се састали у Православном Центру у Шамбезију поред Женеве.

Састанку су присуствовали : Митрополит Јеремија (Грчка Црква), Епископ Макарије (Грчка Црква), Митрополит Јосиф (Румунска Црква), Епископ Игњатије (Антиохијска Црква), Епископ Нестор (Руска Црква), и наш Епископ Андреј (Српска Црква).

Овом радном састанку у пратњи Епископа Андреја присуствовали су и свештеници о. Богољуб Поповић из Лозане и о. Александар Ресимић из Женеве.

Тема овогодишњег састанка била је заједничко представљање Православних Цркава пред властима ове државе као и добијање бољег правног статуса на кантоналном нивоу. Након састанка за учеснике је приређен свечани ручак у Православном Центру у Шамбезију, а након тога је Епископ Андреј поразговарао са српским студентима који похађају ову високошколску установу.

Пред полазак, одслужен је кратак помен митрополиту Дамаскину, дугогодишњем добротвору и познанику владике Андреја, који је сахрањен у порти Православног Центра.

bottom of page