top of page

Друга хорска проба заједничког црквеног хора за Берн, Лозану и Женеву

Друга хорска проба заједничког црквеног хора за Берн, Лозану и Женеву

Настављајући започети пројекат оснивања заједничког хора за Западну Швајцарску, организована је друга заједничка проба чланова хора из горепоменутих парохија који су се овога пута састали у парохији Светог Апостола Андреја Првозваног у Женеви. Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Андреја одлучено је да се оснује заједнички хор за Западну Швајцарску а прва проба је већ одржана 13. септембра ове године у Лозани.
Друго окупљање је започело у суботу 25. септембра у храму у Шансију надомак Женеве где су чланови хора увежбавали појање и одговарања на Светој литургији под управом гђе Оливере Секулић Барац. У вечерњим часовима служено је вечерње богослужење које је предводио надлежни парох о. Александар Ресимић док је хор одговарао на јектенијама а певницу су предводиле гђа Оливера Секулић Барац и гђа Нина Софронски.
Сутрадан, у недељу 26. септембра, хор је допринео благољепију богослужења одговарајући на Светој литургији. Том приликом се у беседи о. Александар осврнуо на труд и залагање свих чланова хора као и парохија на овим просторима које се труде да улепшају недељна и празнична богослужења. На крају је о. Александар пожелео новооснованом хору напредак са жељом да се што скорије опет окупимо на Светој литургији у славу Божију а на радост свих верника. Обзиром на тренутне мере Савезне владе које не дозвољавају велика окупљања, организовано је мало послужење у парохијској сали за члановње хора.

bottom of page