top of page

Бадњи дан и Божић у Женеви

Бадњи дан и Божић у Женеви

Верници из Женеве и околине су се и ове године окупили како би присуствовали служби на Бадње вече у цркви у Шансију и прославили рођење Богомладенца. Упркос строгим мерама Савезне владе због пандемије вируса Корона, Божић је у овој најзападнијој парохији наше Епархије прослављен свечано. Прослава празника Рождества Христовог започела је у навечерје празника свечаним вечерњим богослужењем које је предводио надлежни парох протојереј Александар Ресимић. У беседи се о. Александар обратио окупљеним верницима говорећи о смислу и значају Божића.

Након беседе, извршено је освећење и налагање бадњака испред храма у Шансију. Иако је број верног народа био знатно мањи у односу на године пре пандемије, ипак то није умањило радост верујућих због наступајућег празника.

Сутрадан на Божић, отац Александар служио је Свету Литургију и прочитао божићну посланицу Патријарха српског Г. Порфирија. Отац Александар је на крају пренео поздраве свог духовног оца и надлежног Епископа аустријско -швајцарског Г. Андреја и разделио антидор након чега су се верници упутили својим домовима како би у кругу породице прославили овај радосни празник .

bottom of page